dżem śliwkowy w wypiekaczu do chleba

1 godz. 15 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy w wypiekaczu do chleba
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Dżem śliwkowy przygotowany w wypiekaczu do chleba jest delikatny i aromatyczny dzięki długotrwałemu marnowaniu owoców. Przygotowanie zajmie ci około godziny i trochę cierpliwości. Jednocześnie maszyna do chleba pomoże uniknąć konieczności ciągłego mieszania masy na kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i przepuść owoce przez mięso.

Wymieszaj z wodą, cukrem i cynamonem.

Włóż do wypiekacza do chleba i gotuj dżem przez godzinę w odpowiednim trybie.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy