Niesamowicie harmonijne połączenie smaków – ten dżem z jabłkiem i imbirem. Słodki, pikantny, pachnący, niezwykle przydatny w zimie – wszystko o nim. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak go prawidłowo ugotować.
Składniki
- jabłka - 1 kg
- imbir - 200 g
- miód - 3 art.
- cukier - 140 g
- cytryna - 1 rzecz
- mielony cynamon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jabłka i imbir i zetrzyj na drobnej tarce.
Wyciśnij tam sok z cytryny i dodaj cukier cynamonowy.
Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 30 minut do pożądanej gęstości.
Dodaj miód, włóż dżem do słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.
Zwiń obrabiany przedmiot.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy