dżem jabłkowy z imbirem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z imbirem
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Niesamowicie harmonijne połączenie smaków – ten dżem z jabłkiem i imbirem. Słodki, pikantny, pachnący, niezwykle przydatny w zimie – wszystko o nim. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak go prawidłowo ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i imbir i zetrzyj na drobnej tarce.

Wyciśnij tam sok z cytryny i dodaj cukier cynamonowy.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 30 minut do pożądanej gęstości.

Dodaj miód, włóż dżem do słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy