dżem melonowy z żelatyną

35 min
4 porcje
Dżem melonowy z żelatyną
Ali Safarov, stock.adobe.com
0

Pyszny i pachnący dżem melonowy jest dość trudny do zagęszczenia – trzeba go długo gotować. Ale możesz łatwiej rozwiązać sytuację i dodać trochę żelatyny do przedmiotu obrabianego. Mówię Ci, jak najlepiej to zrobić, aby wszystko działało dobrze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Miąższ melona przepuścić przez maszynkę do mięsa i wymieszać z cukrem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Dodaj żelatynę, mieszaj, aż będzie gładka i zdejmij dżem z ognia.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy