dżem z czerwonej kaliny

25 min
6 porcji
Dżem z czerwonej kaliny
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Aby nie bać się przeziębienia zimą, zaopatrz się w dżem z czerwonej kaliny. I możesz go łatwo ugotować zgodnie z tym przepisem. Jagody należy najpierw rozgnieść i przetrzeć przez sito. W wyniku takich działań konsystencja przedmiotu obrabianego jest idealna.

Składniki

  • Kalina (czerwony) – 2 kg
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody kaliny ze szczotek i dokładnie spłucz.

Umieść na patelni i rozgnieć tłuczkiem.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się skórki i pestek.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut.

Gotuj dżem przez 10 minut od momentu wrzenia.

Włóż do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy