dżem truskawkowy z cytryną

45 min
4 porcje
Dżem truskawkowy z cytryną
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Wszystkie słodycze są w większości stronnicze w stosunku do dżemu truskawkowego. Jego głównym plusem jest to, że jest bardzo słodki, nawet przy stosunkowo niewielkiej ilości cukru. Zwłaszcza jeśli z powodzeniem wybierzesz odmianę. Tę słodycz można przyjemnie podkreślić kwaskowatością cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij kucyki z truskawek. Pokrój duże jagody.

Napełnij go cukrem i pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Doprowadzić do wrzenia i dodać sok z cytryny i skórkę do smaku.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy