dżem z pigwy po azerbejdżańsku

1 godz. 31 min.
6 porcji
Dżem z pigwy po azerbejdżańsku
Agave Studio, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz domowy dżem z pigwy? Następnie podzielę się inną oryginalną i nie do końca typową opcją-w języku azerbejdżańskim. Pikantny i aromatyczny dżem ten doskonale nadaje się do herbaty, naleśników i ciast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj syrop z wody z cukrem i przyprawami, aż będzie gładki.

Usuń środek pigwy i losowo pokrój owoce.

Pozostaw na noc, a następnie zagotuj.

Gotuj pigwę przez pół godziny, mieszając, na małym ogniu.

Ostudź i gotuj przez kolejne 15 minut.

I powtórz ten etap jeszcze raz.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy