dżem żurawinowo-pomarańczowy z miodem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Dżem z żurawiny i pomarańczy z miodem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Ten dżem to prawdziwe znalezisko w każdej książce kucharskiej. To niesamowite, że tylko trzy główne składniki nadają tak złożony i wieloaspektowy smak. A nawet takie proste-tylko żurawina, pomarańcza i miód. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żurawinę, obierz pomarańczowe plasterki ze wszystkich folii i przykryj cukrem.

Gotuj przez 30-40 minut na małym ogniu i przetrzyj przez sito.

Dodaj sok z cytryny, skórkę, cynamon i miód.

Gotuj dżem przez kolejne 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy