dżem-pięć minut z feijoa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem
rovada, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co zrobić z zapasem feijoa? Oczywiście ugotuj z niego pyszny dżem na zimę! Co więcej, nie ma żadnych trudności, a nawet Standardowa Metoda gotowania przez pięć minut jest odpowiednia. Następnie opowiem o szczegółach bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój feijoa, przykryj cukrem i zagotuj.

Gotuj masę przez 5 minut i schłodź do temperatury pokojowej. I tak jeszcze raz.

W razie potrzeby zmiel schłodzony przedmiot blenderem.

Dodaj sok z cytryny i cynamon, gotuj dżem przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy