półfabrykaty na zimę
07.02.2023
galaretka z czerwonej porzeczki w sokowirówce
1 godz. 0 min.
10 porcji
Istnieje wiele sposobów na zrobienie galaretki z czerwonej porzeczki. Jagody można przetrzeć przez sito lub najpierw wycisnąć z nich sok, a następnie przejść do innych czynności. Mówię Ci, jak zrobić galaretkę za pomocą sokowirówki.
Składniki
- czerwona porzeczka - 4 kg
- cukier - 2 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń czerwone porzeczki z gałązek i spłucz pod bieżącą wodą.
Napełnij specjalne działy w sokowirówce wodą i jagodami. Gotuj, aż porzeczki odda cały sok.
Wymieszaj sok z cukrem i gotuj przez 10 minut.
Wlej gorącą galaretkę do słoików, zwiń i dobrze zawiń na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy