galaretka z czerwonej porzeczki w sokowirówce

1 godz. 0 min.
10 porcji
Galaretka z czerwonej porzeczki w sokowirówce
fazeful, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele sposobów na zrobienie galaretki z czerwonej porzeczki. Jagody można przetrzeć przez sito lub najpierw wycisnąć z nich sok, a następnie przejść do innych czynności. Mówię Ci, jak zrobić galaretkę za pomocą sokowirówki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki z gałązek i spłucz pod bieżącą wodą.

Napełnij specjalne działy w sokowirówce wodą i jagodami. Gotuj, aż porzeczki odda cały sok.

Wymieszaj sok z cukrem i gotuj przez 10 minut.

Wlej gorącą galaretkę do słoików, zwiń i dobrze zawiń na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy