Fiński dżem z borówki brusznicy

45 min
4 porcje
Fiński dżem z borówki brusznicy
sriba3, stock.adobe.com
0

Jeśli kiedykolwiek próbowałeś dżemu z borówki brusznicy, nie pomylisz z niczym jego niesamowitego smaku. Ponieważ borówka brusznica nie występuje wszędzie, może wydawać się ciekawostką. Ale w rzeczywistości nie ma nic skomplikowanego w jego przygotowaniu. Na przykład Złap świetny przepis po fińsku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj Borówki cukrem, dodaj tymianek i zagotuj.

Gotuj dżem przez 5-10 minut na średnim ogniu, mieszając.

Następnie gotuj przez kolejne 10 minut na małym ogniu.

Usuń tymianek i wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy