dżem z borówki brusznicy z orzechami włoskimi

35 min
2 porcje
Dżem z borówki brusznicy z orzechami włoskimi
Clickbait Agency, stock.adobe.com
0

Jeśli nie jesteś zdezorientowany różnicą tekstur w dżemie i faktem, że nie będzie jednolity – koniecznie spróbuj dżemu z borówki brusznicy z orzechami włoskimi. Tak smaczne i niezwykłe, że nikt nie może odmówić kilku łyżek!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej przykryj Borówki brusznicą cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Dodaj posiekane orzechy i skórkę, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy