dżem z czereśni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czereśni
agneskantaruk, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom dżemu wiśniowego radzę spróbować dżemu wiśniowego. Z jakiegoś powodu jest mniej popularny, ale na pewno nie mniej smaczny. Co więcej, sezon wiśni nie jest tak długi i chcę go zatrzymać na dłużej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni w dowolny dogodny sposób.

Napełnij go cukrem i pozostaw na kilka godzin lub nawet na noc.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Ostudź i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Po trzecim gotowaniu zwiń gotowy gorący dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy