dżem z borówki brusznicy z jabłkami i cynamonem

45 min
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy z jabłkami i cynamonem
AlenKadr, stock.adobe.com
0

Połączenie borówki brusznicy i jabłek jest po prostu niesamowitym znaleziskiem dla każdego zimowego zbioru. A zwłaszcza do dżemu. Subtelną harmonijną równowagę słodyczy i kwasowości można dodatkowo podkreślić dodatkiem cynamonu. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka.

Dodaj Borówki, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Zmiel blenderem, dodaj cukier i cynamon i zagotuj dżem.

Gotuj przez około 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy