Do takiej sałatki koniecznie potrzebujesz bardzo małych warzyw – to jest jej piękno. Jest minimum krojenia, co oszczędza czas i wysiłek. A poza tym takie słoiki po prostu wyglądają spektakularnie i godnie ozdobią stół. Możesz nawet rozdać kilka kawałków bliskim.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- marchew - 1 kg
- czosnek - 1 Głowa
- seler - 5 łodygi
- papryka (płytkie) – 800 g
- pieprz pepperoni - 200 g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- woda - 1.5 l
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 100 ml
- cukier - 100 G
- sól - 40 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo i ułóż w sterylnych słoikach.
Dodaj wszystkie przyprawy, olej, cukier i sól do wody, gotuj i gotuj przez kilka minut.
Dodaj ocet i zalej sałatkę marynatą.
Sterylizuj półfabrykaty w garnku z wodą przez około 15 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy