ogórki z ostrą papryką na zimę

20 min
8 porcji
Ogórki z ostrą papryką na zimę
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Nawet jeśli nie lubisz pikantnych półfabrykatów, pamiętaj o zamknięciu kilku słoików ogórków z ostrą papryką na zimę. To świetna przekąska do gorących napojów i dodatek do sałatek. Radzę używać papryki o średniej ostrości i obierać ją z nasion.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę, obierz nasiona, posiekaj.

Ułóż parasole koperkowe, czarny pieprz, ostrą paprykę i ogórki w słoikach.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Wlej ocet i wrzącą marynatę do słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy