dżem śliwkowy bez pestek z cynamonem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek z cynamonem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Dżem śliwkowy z cynamonem to apetyczne i zdrowe danie, które można przygotować na zimę i cieszyć się smakiem o każdej porze roku. Najlepiej ugotować go bez pestek, aby nie przeszkadzały w procesie jedzenia przysmaku. Zjedz go w ten sposób lub użyj go do pieczenia – jak chcesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki. Zalej połówki wodą i gotuj przez 15 minut.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier do puree.

Ponownie zagotuj, dodaj cynamon i gotuj dżem przez 20-30 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy