dżem jagodowy z agarem agarowym

1 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem jagodowy z agarem agarowym
beats_, stock.adobe.com
0

Puste jagody są bardzo różnorodne i oczywiście są bardzo smaczne. Tym razem proponuję przygotować gęsty dżem galaretkowy z dodatkiem agaru agarowego, aby uzyskać przyjemną jednorodną konsystencję. Jest tak pyszny do smarowania na poranne tosty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody, przykryj cukrem i pozostaw na godzinę.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut na małym ogniu, usuwając pianę.

Wlej trochę syropu, ostudź i wymieszaj w nim agar-agar.

Wlej go z powrotem, zmiksuj wszystko blenderem, gotuj przez kolejną minutę i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy