dżem winogronowy z białych winogron

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem winogronowy z białych winogron
vidiot, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich jagód winogrona są jedną z najlepszych opcji na gęsty dżem. Nie trzeba go nawet gotować zbyt długo. Tym razem podzielę się Twoim ulubionym przepisem na białe winogrona. Niezależnie od tego, czy będą w nim kości, nie ma znaczenia, można się ich pozbyć w tym procesie.

Składniki

  • Winogrona (Biały) – 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 160 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Włóż winogrona zerwane z gałązek do syropu.

Gotuj dżem przez około 40-45 minut na małym ogniu, mieszając.

Opcjonalnie-przerwij go blenderem.

Wlej dżem do sterylnych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy