pieczenie 29.03.2022

babeczki jagodowe

50 min
4 porcje
Babeczki jagodowe
FomaA, stock.adobe.com
0

Babeczki z jagodami zawsze okazują się bardzo smaczne i delikatne. Kwaskowatość nadzienia ładnie łączy się ze słodyczą ciasta. Jagody mogą być używane nawet zamrożone, ale najpierw wymieszaj je z odrobiną mąki, aby usunąć nadmiar wilgoci.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia.

Roztopione masło wymieszać z cukrem i jajkami mikserem.

Dodaj kefir i ponownie ubij. Stopniowo wprowadzaj suchą mieszankę i zagniataj ciasto.

Na koniec dodaj jagody, wymieszaj i ułóż ciasto w foremkach.

Piecz babeczki w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy