Porzeczki to nie tylko magazyn witamin i składników odżywczych, ale także wspaniałe nadzienie do ciasta. Ciasto z tą jagodą ma szczególny słodko-kwaśny smak, a ponadto jest niezwykle łatwe do zrobienia.
Składniki
- czarna porzeczka - 300 GR
- cukier - 200 Gr
- mąka - 180 GR
- jaja kurze - 4 szt
- proszek do pieczenia ciasta - 7,5 GR
- skrobia (ziemniak) – 1,5 łyżeczka
- masło - 150 GR
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj cukier, zmiękczone masło i jajka.
Wlej skrobię, mąkę i proszek do pieczenia do powstałej masy. Zagnieść ciasto.
Włóż ciasto do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia. Wsyp porzeczki równomierną warstwą, lekko wciskając jagody w ciasto.
Piec ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy