pieczenie 04.11.2022

ciasto z czarnej porzeczki w piekarniku

1 godz. 10 min.
6 porcji
Ciasto z czarną porzeczką w piekarniku
istetiana, stock.adobe.com
0

Porzeczki to nie tylko magazyn witamin i składników odżywczych, ale także wspaniałe nadzienie do ciasta. Ciasto z tą jagodą ma szczególny słodko-kwaśny smak, a ponadto jest niezwykle łatwe do zrobienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj cukier, zmiękczone masło i jajka.

Wlej skrobię, mąkę i proszek do pieczenia do powstałej masy. Zagnieść ciasto.

Włóż ciasto do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia. Wsyp porzeczki równomierną warstwą, lekko wciskając jagody w ciasto.

Piec ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy