Kiełbasy myśliwskie to szybkie i wygodne nadzienie do pizzy. Podobnie jak kiełbasa, nie trzeba ich osobno gotować – wystarczy posiekać. Ale jednocześnie nadają potrawie aromat wędzonego mięsa. Jeszcze wyraźniej pozwala podkreślić wędzoną paprykę.
Składniki
- woda - 0.5 szklanki
- mąka - 2 szklanki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 1 łyżeczka
- sos pomidorowy - 100 g
- kiełbasy myśliwskie - 100 g
- Grzyby - 70 g
- papryka - 80 g
- bazylia - 1 garść
- Mozzarella - 80 G
- papryka (wędzone) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka solą na pianę, dodaj wodę i olej i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę, zagnieść ciasto i rozwałkować.
Posmaruj bazę sosem pomidorowym i rozłóż mozzarellę. Posyp wędzoną papryką.
Pokrój kiełbaski, grzyby i paprykę, a także rozłóż.
Piecz pizzę przez 20 minut w 200 stopniach w piekarniku i posyp bazylią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy