Do tej zapiekanki wolę używać świeżych brzoskwiń pokrojonych na kawałki. Zwróć uwagę, jak ciekawie wyglądają w przekroju. Jednocześnie chcę zademonstrować, że możesz nawet ugotować przewiewną zapiekankę białkową na patelni.
Składniki
- twaróg - 350 g
- śmietana - 100 g
- mąka - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- brzoskwinie - 3 kawałki
- białka jaj - 3 kawałki
- sól - 1 szczypta
- cukier - 1 art.
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg ze śmietaną i cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Ubij białka solą i delikatnie wymieszaj szpatułką z twarogiem.
Dodaj tam pokrojone brzoskwinie.
Smaż zapiekankę na natłuszczonej patelni przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy