Jeśli lubisz proste domowe bułki bez skomplikowanych, wieloskładnikowych dodatków, wypróbuj ten przepis na indyka z aromatycznymi ziołami. Aby indyk dobrze trzymał swój kształt, zawiń go w folię lub zawiąż sznurkiem.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- rozmaryn - 2 gałązki
- tymianek - 2 gałązki
- sól - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
- suszone chili - 2 szczypta
- kolendra - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój, rozwiń i ubij pierś z indyka w jedną cienką warstwę.
Posyp wszystkie przyprawy i posiekane zioła, a następnie zwiń ciasną bułkę.
Dokręć rolkę sznurkiem do gotowania i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy