Bardzo mała Skórka z cytryny – a tutaj zwykła zapiekanka z twarogu bawi się nowymi kolorami. Nawiasem mówiąc, jeśli chcesz uzyskać jasny złoty odcień, dodaj trochę kurkumy do twarogu i dokładnie zmiel wszystko razem.
Składniki
- twaróg - 500 g
- masło - 50 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- rodzynki - 50 g
- Skórka z cytryny - 1 art.
- skrobia - 2 art.
- cukier - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka, cukier i miękkie masło mikserem.
Dodaj twaróg, a następnie skrobię, skórkę i rodzynki.
Wszystko dokładnie wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez około 40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy