Po co gotować mięso i przystawkę osobno, jeśli możesz natychmiast wysłać żeberka wieprzowe z kaszą gryczaną do piekarnika. Jest to nie tylko wygodniejsze i szybsze, ale także bardziej apetyczne, ponieważ wszystkie składniki wymieniają aromaty i smaki.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 400 g
- gryka - 150 g
- woda - 600 ml
- cebula - 100 g
- pieczarki - 200 g
- liść laurowy - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka, posyp przyprawami i smaż przez około 15 minut, aż się zarumienią.
Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż razem, aż będą w połowie ugotowane.
Opłucz kaszę gryczaną.
Włóż cebulę, kaszę gryczaną i żeberka do formy. Posyp przyprawami i zalej gorącą wodą. Dodaj liść laurowy.
Przykryj formę folią i piecz naczynie w piekarniku przez 45-50 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy