dania główne 22.01.2022

mintaj w bułce tartej na patelni

30 min
3 porcje
Mintaj w bułce tartej na patelni
0

Mintaj w bułce tartej jest przygotowywany bardzo prosto! Ryba wewnątrz chrupiącej skorupy pozostaje soczysta i miękka. Możesz uzupełnić mintaja sałatką warzywną, przystawką lub podawać z warzywami i ziołami. Zachwyć siebie i bliskich tym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rozmrożoną rybę na małe kawałki, wybierając po drodze Kości (jeśli są dostępne).

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

W misce ubij jajko solą.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zanurz kawałki mintaja w jajku.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W Spodku posyp bułkę tartą. Zwiń kawałki ryby w bułkę tartą.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Na patelni rozgrzej olej do smażenia. Ułóż kawałki mintaja i smaż na małym ogniu przez 3 minuty.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Odwróć kawałki ryby na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut pod przykryciem.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Podawaj mintaja na ciepło lub na ciepło. Oprócz warzyw i ziół do ryb można podawać sos pomidorowy, serowy lub czosnkowy.

Mintaj w bułce tartej na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy