Mintaj w bułce tartej jest przygotowywany bardzo prosto! Ryba wewnątrz chrupiącej skorupy pozostaje soczysta i miękka. Możesz uzupełnić mintaja sałatką warzywną, przystawką lub podawać z warzywami i ziołami. Zachwyć siebie i bliskich tym przepisem!
Składniki
- mintaj (filet) – 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta - 4 art.
- Olej roślinny (do smażenia) – 20 ml
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rozmrożoną rybę na małe kawałki, wybierając po drodze Kości (jeśli są dostępne).
W misce ubij jajko solą.
Zanurz kawałki mintaja w jajku.
W Spodku posyp bułkę tartą. Zwiń kawałki ryby w bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej olej do smażenia. Ułóż kawałki mintaja i smaż na małym ogniu przez 3 minuty.
Odwróć kawałki ryby na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut pod przykryciem.
Podawaj mintaja na ciepło lub na ciepło. Oprócz warzyw i ziół do ryb można podawać sos pomidorowy, serowy lub czosnkowy.