sałatki 22.01.2022

Sałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą, awokado i ostrą papryką

25 min
6 porcji
Sałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą, awokado i ostrą papryką
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Świetne danie dietetyczne dla tych, którzy podążają za figurą lub trzymają się postu. Porcja takiej sałatki wzbogaci organizm w witaminy, rozweseli i przez długi czas zaspokoi głód. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, pomiń czerwoną paprykę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz komosę ryżową, zalej zimną wodą, solą i gotuj przez 15 minut.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Posiekaj warzywa, obrane bułgarski i ostra papryka.

Wrzuć czerwoną fasolę i kukurydzę do durszlaka i spłucz.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól, zmieloną czerwoną paprykę i olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy