sałatki
22.01.2022
Sałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą, awokado i ostrą papryką
25 min
6 porcji
Świetne danie dietetyczne dla tych, którzy podążają za figurą lub trzymają się postu. Porcja takiej sałatki wzbogaci organizm w witaminy, rozweseli i przez długi czas zaspokoi głód. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, pomiń czerwoną paprykę.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- kukurydza (puszka) – 100 g
- komosa ryżowa - 1 szklanka
- awokado - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- Zieleń (Dowolna) – 20 g
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 3 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz komosę ryżową, zalej zimną wodą, solą i gotuj przez 15 minut.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Posiekaj warzywa, obrane bułgarski i ostra papryka.
Wrzuć czerwoną fasolę i kukurydzę do durszlaka i spłucz.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, zmieloną czerwoną paprykę i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy