Tę sałatkę można by nazwać klasyczną włoską przekąską, gdyby nie paluszki krabowe. Ale z nimi okazuje się jeszcze ciekawszy i smaczniejszy. Jest różnica smaków i równowaga tekstur, ale czego jeszcze potrzebujesz?
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- rukola - 2 garści
- bazylia - 2 garści
- oliwki - 2 garści
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- oliwa z oliwek - 2 art.
- oregano - 1 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ogórki, wiśnie i paluszki krabowe.
Dodaj oliwki, rukolę i bazylię i wymieszaj.
Dopraw sałatkę oregano i czarnym pieprzem i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy