Ten idealny SOS sweet chili, który czasami można znaleźć w restauracjach i azjatyckich fast foodach, można zrobić samodzielnie. Jeśli ci się podoba, prawdopodobnie już wiesz, że torebki sklepowe wcale nie są tym. Więc złap przepis!
Składniki
- Chili - 3 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- cukier - 0.5 szklanki
- woda - 0.75 szklanki
- sól - 0.5 art.
- skrobia kukurydziana - 1.5 art.
- woda (dla skrobi) – 40 ml
- ocet jabłkowy - 0.25 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj chili i czosnek losowo.
Dodaj cukier, sól, wodę i ocet i zmiksuj wszystko w blenderze.
Doprowadzić do wrzenia i gotować sos przez 5 minut.
Rozcieńczyć skrobię w pozostałej wodzie i wlać do sosu, mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy