sosy 07.07.2023

sos beszamelowy do lasagne

15 min
4 porcje
Sos beszamelowy do lasagne
Marzia Giacobbe, stock.adobe.com
0

Z prostych potraw i w zaledwie 15 minut przygotujesz prawdziwy sos beszamelowy do lasagne. Jeśli nie planujesz używać go od razu, przykryj folią spożywczą, umieszczając ją bezpośrednio na płynnej powierzchni. W tej formie sos można przechowywać przez 2 dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na głębokiej patelni roztop masło.

Dodaj mąkę i smaż przez 1-1,5 minuty często mieszając. Powinieneś uzyskać gęstą masę.

Dodaj mleko, śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Dodaj sól, przyprawy i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy