sosy 07.07.2023

SOS truflowy

15 min
4 porcje
SOS truflowy
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Trufla to jedna z najdroższych potraw na świecie. Ale nawet jeden mały grzyb wystarczy, aby zamienić danie w niesamowite arcydzieło. Polecam kiedyś, koniecznie przygotuj sos truflowy. Dopraw go makaronem, pieczonymi warzywami lub przepiórką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Szalotki obrać i drobno posiekać.

Połóż na suchej patelni, zalej winem i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Zetrzyj truflę na specjalnej tarce.

Wlej na patelnię, dodaj śmietanę i gotuj wszystko razem jeszcze przez 1 minutę.

Umieść miękkie masło i półfabrykat z grzybami w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj sól do smaku i włącz blender na kolejne 1 minutę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy