Podstawą keczupu są pomidory. Nadają sosowi charakterystyczny jaskrawoczerwony kolor i słodko-kwaśny smak. Ale co powstrzymuje cię przed kontynuowaniem eksperymentów? Na przykład bardzo lubię robić keczup z cukinii. Oto ten przepis!
Składniki
- cukinia - 700 g
- Pasta pomidorowa - 250 g
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- sól - 1 art.
- cebula - 200 g
- cukier - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię, posiekaj cebulę, dodaj sól i cukier i gotuj wszystko razem przez pół godziny.
Dodaj koncentrat pomidorowy i resztę składników. Dusić przez kolejne 20 minut.
Zmiel keczup blenderem, aż będzie gładki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy