sosy 24.05.2023

klasyczny sos beszamelowy do klopsików

15 min
4 porcje
Klasyczny sos beszamelowy do klopsików
Eduard Zhukov, stock.adobe.com
0

Beszamel ma gładką i kremową konsystencję, dzięki czemu jest idealnym sosem do wielu potraw. W tym dla klopsików, które na pewno nie będą suche i świeże z takim dodatkiem. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować!

Składniki

  • masło - 1 art.
  • Olej roślinny - 1 art.
  • mleko - 300 ml
  • mąka - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej oba rodzaje oleju na patelni.

Podsmaż mąkę na złoty kolor.

Wlej mleko, ciągle mieszając. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

Gotuj sos przez kilka minut, aż będzie gęsty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy