Po prostu uwielbiam Koreańskie przekąski, a zwłaszcza Koreańskie warzywa. Pikantne, pikantne, a jednocześnie dość proste w przygotowaniu, stanowią doskonałą różnorodność w codziennej diecie. Tym razem chcę podzielić się z wami przepisem chamchi z białej kapusty.
Składniki
- kapusta - 900 g
- woda - 200 ml
- sól - 75 g
- mielona czerwona papryka - 20 g
- czosnek - 40 g
- brązowy cukier - 20 G
- sos Worcester - 50 ml
- szczypiorek - 20 g
- marchew - 160 g
- daikon - 150 g
- cebula - 50 g
- Sezam - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę i zmiel rękami wodą i solą. Pozostaw na 15 minut. Opłucz kapustę.
Cienko pokrój pozostałe warzywa, czosnek i zieloną cebulę.
Połącz sos Worcester, cukier i czerwoną paprykę. Połącz tę masę z warzywami z poprzedniego punktu.
Dodaj jarmuż i wymieszaj wszystko razem.
Posyp sezamem i pozwól mu trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy