przekąski 21.07.2023

Rolada z całego kurczaka

1 godz. 30 min.
4 porcje
Bułka z całego kurczaka
0

Z milionów sposobów na ugotowanie bułki, bądźmy szczerzy, nie najłatwiejszy, ale z pewnością jeden z najbardziej oryginalnych. A wszystko dlatego, że taka bułka jest przygotowywana z całego kurczaka. Więc jeśli wpadniesz w ręce tuszy i nie wiesz, co z nią zrobić, Złap pomysł.

Składniki

  • kurczak (całość) – 1.5 kg
  • czosnek - 1 ząbek
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz kurczaka, odetnij skrzydła i wytnij wzdłuż.

Ostrożnie wyjmij kości, aby w miarę możliwości nie uszkodzić skóry.

Na tej samej zasadzie, przycinając mięso, usuń kości z nóg, pozostawiając filety i skórę.

Wytnij filety z nóg, aby utworzyć warstwę kurczaka.

Usuń pozostałe ścięgna i filmy.

Zamknij "puste przestrzenie" kawałkami fileta.

Posyp kurczaka przyprawami i czosnkiem do smaku.

Przekręć bardzo ciasną rolkę skórą na zewnątrz.

Dokręć rolkę folią w kilku warstwach, zawiąż nitką i wyślij do lodówki na 10-12 godzin.

Wyślij bułkę w tej samej formie do torby do pieczenia.

Gotuj na małym ogniu w temperaturze około 80-85 stopni przez około 1.5 godziny.

Wyjmij z torby i pozwól bułce ostygnąć w folii.

Następnie wyślij go do lodówki na kolejne 8 godzin.

Usuń nić i folię i pokrój rolkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy