Świetnym sposobem na zrobienie bułki z kurczaka, aby nie było gorzej niż szynka sklepowa – jest zrobienie jej w szynce. Taka przekąska z łatwością stanie się punktem kulminacyjnym każdej uczty i w ten sam sposób nadaje się do kanapek na każdy dzień.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- udka z kurczaka - 800 g
- żelatyna - 15 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- rosół z kurczaka - 5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wrzuć worek do pieczenia do szynki.
Usuń skórę i kości z kurczaka.
Zmiel całe mięso w blenderze, dodaj przyprawy, żelatynę i bulion i zagniataj mięso mielone.
Mocno ubij mięso mielone w szynkę i zamknij zgodnie z instrukcją.
Bułkę można gotować przez godzinę na małym ogniu lub piec przez godzinę w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Pozwól kolbie ostygnąć, włóż ją na noc do lodówki, a następnie bułkę można wyjąć i pokroić.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy