przekąski 02.07.2023

pasztet z borowików

1 godz. 0 min.
3 porcje
Pasztet z borowików
Maria_Galushkina, stock.adobe.com
0

Najczęściej pasztety są przygotowywane z mięsa, wątroby lub ryb. Ale pasztety grzybowe są również bardzo dobre. Co więcej, odpowiednie są nie tylko pieczarki. Na przykład pasztet z borowików stanie się prawdziwym przysmakiem, który ozdobi każdą ucztę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na maśle na złoty kolor.

Jeśli grzyby są świeże - gotuj je przez pół godziny i pokrój. Natychmiast wyślij zamrożone na patelnię.

Smaż grzyby z cebulą przez około 12-15 minut.

Osobno ugotuj jajka na twardo i obierz.

Zmiel wszystko blenderem i dopraw pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy