Najczęściej pasztety są przygotowywane z mięsa, wątroby lub ryb. Ale pasztety grzybowe są również bardzo dobre. Co więcej, odpowiednie są nie tylko pieczarki. Na przykład pasztet z borowików stanie się prawdziwym przysmakiem, który ozdobi każdą ucztę.
Składniki
- borowiki - 350 g
- masło - 100 g
- cebula - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 3 szczypta
- mielony czarny pieprz - 3 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na maśle na złoty kolor.
Jeśli grzyby są świeże - gotuj je przez pół godziny i pokrój. Natychmiast wyślij zamrożone na patelnię.
Smaż grzyby z cebulą przez około 12-15 minut.
Osobno ugotuj jajka na twardo i obierz.
Zmiel wszystko blenderem i dopraw pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy