przekąski 28.06.2023

Julienne z przegrzebkami

35 min
4 porcje
Julienne z przegrzebkami
0

Niektórzy miłośnicy julienne wolą eksperymentować z innymi niż standardowy kurczak lub indyk. I zdecydowanie jestem wśród tych amatorów. Tym razem chcę podzielić się z wami przepisem na wykwintne danie z przegrzebkami dla smakoszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić przegrzebki, odcedzić i włożyć do natłuszczonych kokilek.

Podsmaż mąkę na maśle, aż się zarumieni.

Wlej śmietanę, ciągle mieszając, zagotuj sos i dopraw do smaku.

Polej sosem przegrzebki, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy