Julienne to świetne danie na rodzinny obiad lub specjalną kolację z bliskimi i przyjaciółmi. Są odpowiednie na każdą porę roku, a nawet niezwykle uniwersalne. Co więcej, tak łatwo jest eksperymentować z serwowaniem i składnikami. Co powiesz na julienne w cieście?
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- filet z kurczaka - 150 g
- pieczarki - 100 g
- śmietana (15%) – 150 ml
- masło - 30 g
- Olej roślinny - 30 G
- ser - 50 g
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i grzyby i usmaż na mieszance olejów.
Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż, aż się ugotuje. Doprawić.
Dodaj mąkę i wszystko dobrze wymieszaj.
Wlej śmietanę i gotuj wszystko razem przez 10 minut na małym ogniu.
Rozdrobnij ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i włóż do kokotników lub foremek.
Rozłóż nadzienie z kurczaka i posyp julienne startym serem.
Wyślij półfabrykaty do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy