przekąski 08.07.2023

julienne w cieście z kurczakiem i grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Julienne w cieście z kurczakiem i grzybami
0

Julienne to świetne danie na rodzinny obiad lub specjalną kolację z bliskimi i przyjaciółmi. Są odpowiednie na każdą porę roku, a nawet niezwykle uniwersalne. Co więcej, tak łatwo jest eksperymentować z serwowaniem i składnikami. Co powiesz na julienne w cieście?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i grzyby i usmaż na mieszance olejów.

Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż, aż się ugotuje. Doprawić.

Dodaj mąkę i wszystko dobrze wymieszaj.

Wlej śmietanę i gotuj wszystko razem przez 10 minut na małym ogniu.

Rozdrobnij ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i włóż do kokotników lub foremek.

Rozłóż nadzienie z kurczaka i posyp julienne startym serem.

Wyślij półfabrykaty do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy