Dzisiaj mamy serową shawarmę zgodnie z planem. Ugotujemy go w cienkim chlebie pita z dodatkiem papryki. Zamiast majonezu używamy apetycznego sosu ze śmietany, tłustego kefiru i czosnku. Miłośnicy pachnących zieleni mogą dodać trochę koperku, pietruszki lub kolendry.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona, pokrój w paski.
Połącz majonez, kefir i czosnek przepuszczony przez prasę.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj przygotowanym sosem.
Połóż paprykę i starty ser na szerokiej krawędzi paskiem.
Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń rolkę.
Podsmaż serową shawarmę na grillu lub suchej patelni, aż pojawi się złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy