przekąski 06.07.2023

serowa shawarma

15 min
2 porcje
Shawarma serowa
Vladimir, stock.adobe.com
0

Dzisiaj mamy serową shawarmę zgodnie z planem. Ugotujemy go w cienkim chlebie pita z dodatkiem papryki. Zamiast majonezu używamy apetycznego sosu ze śmietany, tłustego kefiru i czosnku. Miłośnicy pachnących zieleni mogą dodać trochę koperku, pietruszki lub kolendry.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ser na grubej tarce.

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona, pokrój w paski.

Połącz majonez, kefir i czosnek przepuszczony przez prasę.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj przygotowanym sosem.

Połóż paprykę i starty ser na szerokiej krawędzi paskiem.

Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń rolkę.

Podsmaż serową shawarmę na grillu lub suchej patelni, aż pojawi się złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy