
Forshmak ze szprotami jest dobry, ponieważ jest przygotowywany jeszcze łatwiej i szybciej niż zwykle. Możesz nawet obejść się bez maszynki do mięsa do woli – po prostu zetrzyj szproty widelcem i zetrzyj wszystko na drobnej tarce. Ale to już zależy od konsystencji, którą chcesz uzyskać.
Składniki
- szproty - 2 banki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ser topiony - 70 g
- masło - 70 g
- majonez - 70 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i grubo posiekaj.
Zmiel szproty, jajka i cebulę w blenderze.
Dodaj topiony ser i masło i jeszcze raz posiekaj.
Dopraw forshmak majonezem i przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy