Nowoczesna shawarma dotyczy raczej sposobu podania dania niż określonego zestawu składników. Dlatego można go gotować z różnymi nadzieniami. Nawet dla fanów prawidłowego odżywiania. Oto urocza wersja shawarma PP z indykiem.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- ser twarogowy - 100 g
- sos pomidorowy - 2 art.
- Indyk - 250 g
- sałata - 2 liścia
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj lub piecz indyka do miękkości. Pokrój w paski.
Pokrój wszystkie warzywa w ten sam sposób.
Posmaruj chleb pita twarogiem i sosem pomidorowym do smaku.
Rozłóż liście sałaty i całe nadzienie.
Zwinąć shawarmę i w razie potrzeby usmażyć na suchej patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy