przekąski 15.04.2022

kanapki z bakłażanem

20 min
4 porcje
Kanapki z bakłażana
zefirchik06, stock.adobe.com
0

Koła bakłażana są idealne do robienia małych i schludnych kanapek z wszelkiego rodzaju dodatkami. Aby się nie rozpadły i wygodniej było je wziąć, przymocuj je specjalnymi szaszłykami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, sól, odstaw na kilka minut, opłucz i smaż z obu stron, aż będą miękkie.

Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na drobnej tarce z roztopionym serem.

Wymieszaj wszystko z mielonym czosnkiem, ziołami, orzechami i majonezem.

Ułóż nadzienie na krążkach bakłażana i złóż kanapki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy