Koła bakłażana są idealne do robienia małych i schludnych kanapek z wszelkiego rodzaju dodatkami. Aby się nie rozpadły i wygodniej było je wziąć, przymocuj je specjalnymi szaszłykami.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- ser topiony - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- orzechy włoskie - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki, sól, odstaw na kilka minut, opłucz i smaż z obu stron, aż będą miękkie.
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na drobnej tarce z roztopionym serem.
Wymieszaj wszystko z mielonym czosnkiem, ziołami, orzechami i majonezem.
Ułóż nadzienie na krążkach bakłażana i złóż kanapki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy