Kto powiedział, że shawarma musi być mięsem? Spotkałem pyszne opcje z rybami, a nawet serem. Ale przede wszystkim zaskoczyła mnie wegańska shawarma. Wbrew moim oczekiwaniom okazało się bardzo smaczne i satysfakcjonujące.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem, posyp solą, przyprawami i smaż do miękkości.
Pokrój ogórki i rzodkiewki.
Obierz cebulę, posiekaj i wymieszaj sokiem z cytryny.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem jabłkowym.
Ułóż smażone ziemniaki, ogórki, rzodkiewki, cebulę i zwiń kopertę. W razie potrzeby gotową shawarmę można lekko zrumienić na grillu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy