przekąski 16.06.2023

wegańska shawarma

30 min
2 porcje
Wegańska shawarma
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że shawarma musi być mięsem? Spotkałem pyszne opcje z rybami, a nawet serem. Ale przede wszystkim zaskoczyła mnie wegańska shawarma. Wbrew moim oczekiwaniom okazało się bardzo smaczne i satysfakcjonujące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem, posyp solą, przyprawami i smaż do miękkości.

Pokrój ogórki i rzodkiewki.

Obierz cebulę, posiekaj i wymieszaj sokiem z cytryny.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem jabłkowym.

Ułóż smażone ziemniaki, ogórki, rzodkiewki, cebulę i zwiń kopertę. W razie potrzeby gotową shawarmę można lekko zrumienić na grillu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy