Najprawdopodobniej twoi domownicy nawet nie zdadzą sobie sprawy, że mają przed sobą pasztet cebulowy. Przekąska wygląda jak kawior z cukinii, a jej bogaty i złożony smak nie ma nic wspólnego z cebulą. Pasztet można podawać natychmiast lub zamknąć w suchym słoiku i przechowywać w lodówce przez 10 dni.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Cebulę ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem, posypać cukrem, solą, przyprawami i smażyć na złoty kolor.
Dodaj marchewki, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Pieczone warzywa lekko ostudzić, włożyć do miski blendera i posiekać.
Wlej wodę, dostosowując gęstość i ponownie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy