Kwaśna śmietana jest dobra, ponieważ bardzo łatwo ją urozmaicić dodatkami do smaku. Na przykład okazuje się bardzo smaczny z rodzynkami, z całą prostotą tego przepisu. Taka śmietana jest bardzo dobra z mocną czarną herbatą, kawą lub cykorią. Idealna opcja domowa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj 150 g cukru i mąki. Oddzielnie wymieszaj sodę i kefir.
Połącz obie masy, wymieszaj ciasto i przekrój na pół.
Dodaj kakao do połowy.
Piecz dwa ciasta przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
Pozwól im ostygnąć na ruszcie i pokrój na pół.
Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez 10 minut i osusz.
Ubij śmietanę i 50 g cukru mikserem, aż będzie puszysty.
Posmaruj ciasta kremem, rozłóż rodzynki i zbierz śmietanę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy