Pyszny deser jako miły bonus po głównym posiłku. Dziś proponuję zrobić lody bananowe jako taki bonus. Zaskakująco prosty, apetyczny i co najważniejsze - naturalna uczta. Spróbuj I ty!
Składniki
- śmietana - 250 ml
- banany (średnie) – 3 kawałki
- mleko kokosowe - 3 art.
- cukier - 120 g
- mięta (do zgłoszenia) – 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz banany, pokrój i włóż do zamrażarki na pół godziny.
Przenieś banany do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Oddzielnie ubij schłodzoną śmietanę, aż zgęstnieje.
Połącz zmiażdżone banany, cukier, mleko i bitą śmietanę.
Umieść masę w szerokim naczyniu i wyślij do zamrażarki na 4 godziny. Podawaj lody przyozdobione świeżymi bananami i miętą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy