Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich i gości – koniecznie spróbuj zrobić tę sałatkę z łososiem i truskawkami. Ryby można posiekać, ale bardziej lubię układać je w jednym kawałku. W razie potrzeby skrop sałatkę balsamicznym lub pikantnym sosem teriyaki.
Składniki
- łosoś - 360 g
- szpinak - 1 pęczek
- Mieszanka sałatek - 80 g
- kozi ser - 100 g
- truskawka - 150 g
- orzechy - 1 garść
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
- sól morska - 1 szczypta
- mielony różowy pieprz - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kawałki łososia skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i czarnym pieprzem i smażyć na odrobinie oliwy z oliwek przez około 6-7 minut.
Pokrój truskawki na połówki, pokrusz kozi ser i dokładnie spłucz wszystkie warzywa.
Pięknie ułóż sałatkę na talerzach i posyp posiekanymi orzechami.
Dopraw potrawę mielonym różowym pieprzem lub innymi przyprawami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy