" chcę kupić arbuza, ale każdy jest za duży, kto go zje, zniknie – - znajomy problem? Zapomnisz o niej na zawsze dzięki temu przepisowi! Co więcej, taki przedmiot jest wykonywany bardzo szybko i prosto.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie umyj arbuza i pokrój w duże plasterki – ze skórką lub bez, jak chcesz.
Na dnie 3-litrowego słoika umieść grubo posiekany seler, czosnek, pieprz i liść laurowy.
Ułóż kawałki arbuza ciasno i dodaj trochę zieleni do smaku.
Napełnij wszystko wrzącą wodą, przykryj i pozostaw na 20-25 minut.
Odcedź, dodaj sól i cukier, zagotuj i gotuj przez 2 minuty.
Wlej ocet do słoika i zalej wrzącą marynatą na wierzchu, a następnie zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy