Zastanawiasz się, co możesz zrobić na zimę z Chińskiej trawy cytrynowej? Oczywiście kilka słoików soku! Musisz zrozumieć, że sok do konserwacji jest przygotowywany nieco inaczej, aby można go było przechowywać. Ale poniżej omówię wszystkie subtelności.
Składniki
- trawa cytrynowa (chiński) – 2 kg
- cukier - 500 g
- woda - 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jagody trawy cytrynowej i lekko zetrzyj tłuczkiem.
Wlej wodę, zagotuj i gotuj przez pół godziny na średnim ogniu.
Odcedź sok przez gazę w kilku warstwach lub w inny wygodny sposób.
Dodaj cukier do soku, zagotuj, gotuj przez 10-15 minut i usuń piankę.
Zwiń sok z Chińskiej trawy cytrynowej do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy